Vad händer i bikuporna!

30. aug, 2019

Nu är infodring av bina gjorda. En härlig kännsla.

Det är viktigt att kontrollera att det finns en fungerande drottning i alla samhällen innan invintring eller ska jag slå ihop samhällen.

Jag har börjat sortera ramar med utbyggt vax och staplar skattlådor med ljust vas för sig och mörka ramar sorteras till nedsmältning.

Det jag har fått lära mig den hårda vägen är att vaxmått älskar slungade vaxramar!!!!!! Det var inte en kul upptäckt. Det blev ganska mycket merarbete för mig. Smälta ner allt och vaxa om. Det innebar bla att jag inte hade nårgra utbyggda ramar att sätta in till bina på våren. Tar lärdom av detta och kommer nu att sätta små snusdosor (plast) i varje stapel med ättika i. Givit vis måste det vara så tätt som möjlig. Tänkte, överst i stapeln en tomm låda och där ställa ättiks burken, plast och så på med locket/tak.

Slugningen av honung är också i snart klar. Tyvärr blev det inte en så bra skörd i år. Har de senaste åren fått några hundra kg ock i år 60 kg tottalt. Inte mycket man kan göra kring väder och vind. Allt har en påverkan.

Har fått det nya honungs priset för i år och den landar på 200 kg.

Ha det så gött alla där ute, vi hörs mera en annan dag 🙂😉

15. mar, 2019

Pulsar ner till bina i snön. Tar på stetoskopet och lyssnar på kuporna, en efter en. Hos en del sahällen surrar det kraftigt och lite mindre i någon. Håller tummarna att de ska överleva till våren❤🤩

 

11. jul, 2018
2. maj, 2018

Här kom hela takraset! Min bigård försvann helt. Det var bara att skotta för glatta livet.

Detta hände under april månad -18.